Čuvar u UIKS-u osumnjičen da je zatvoreniku prošvercovao telefon
Ilustracija

U Bijelom Polju

Čuvar u UIKS-u osumnjičen da je zatvoreniku prošvercovao telefon

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, službeniku Uprave za izvršenje krivičnih sankcija I.G. tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, Jelena Vučetić, nakon saslušanja odredila je zadržavanje do 72 sata.

Kako je navedeno u saopštenju tužilaštva, osnovano se sumnja da je I.G. protivpravnim iskorišćavanjem svog služebnog položaja i ovlašćenja pribavio sebi korist, tako što je za novčani iznos po prethodnom dogovoru sa E.A, koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u UIKS-u, u zatvorsku prostoriju unio mobilni telefon čije posjedovanje i korišćenje zabranjeno u prostorijama za izvršenje krivičnih sankcija.

U saopštenju Tužilaštva, dodaju da mu je telefon preko bedema zatvora dostavilo nepoznata osoba, dok je vršio poslove čuvara, nakon čega su ga službenici UIKS-a prilikom pregleda prostorije u kojoj boravi E.A. pronašli i oduzeli.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju navode da je po njihovom nalogu krivičnu prijavu protiv I.G. podnijela Uprava policije CB Bijelo Polje.

"O daljem postupanju povodom ovog događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena", zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.