„Lagao sam da sam povrijeđen da bih više zaradio“
foto: REUTERS/Jon Durr-USA TODAY Sports

„Lagao sam da sam povrijeđen da bih više zaradio“

Američki bokser Čarls Konvel dao je kontroverznu izjavu za američke medije – prekspektivni borac rekao je da je na savjet svog menadžera slagao da je povrijeđen kako se ne bi borio sa Ukrajincem Ivanom Golubom, već da bi umjesto toga mogao da zaradi više drugom borbom.

Bokser lako-srednje kategorije (do 70 kilograma) propustio je duel sa Golubom, koji je bio glavna borba revije, da bi prihvatio meč sa Markom Delukom u jednoj od uvodnih borbi na priredbi koju će u oktobru predvoditi Teofimo Lopez i Džordž Kambosos. Čitav događaj u kojem je glavni meč trebalo da bude Konvel – Golub je otkazan.

„Imam račune koje treba da platim, imam ćerku. Pitao sam da li mogu da odradim obije borbe, ali su mi rekli da su previše blizu jedna drugoj i da bi bio preveliki rizik. Ovako ću dobiti meč sa lakšim pobjednikom za 80 hiljada dolara, a za duel sa Golubom bih zaradio 40“, izjavio je Čarls Konvel, prenosi Sport klub.

U profesionalnom ringu Konvel ima savršen učinak – slavio je na svih 15 mečeva, od čega 11 nokautom. Nastupao je kao 18-godišnjak za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali nije uspio da osvoji medalju.

Konvel (23) je bio u centru pažnje svjetskih sportskih medija krajem 2019. godine. Posle meča sa njim usled zadobijenih udaraca prvo je u komu pao, a potom i preminuo Amerikanac Patrik Dej.

„Nikada mi nije bila namjera da se ovo desi. Sve što sam ikada želeo je da pobijedim. Da mogu da vratim vrijeme unazad, to bih i uradio. Niko ne zaslužuje da mu se ovo desi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam šta bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo“, izjavio je tom prilikom Konvel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.