BS: Netransparentnost i nesnalaženje Vlade Crne Gore zabrinjava sve građane
Ilustracija

Dijaspora pomno prati politička dešavanja u Crnoj Gori

BS: Netransparentnost i nesnalaženje Vlade Crne Gore zabrinjava sve građane

Predsjedništvo Bošnjačke stranke održalo je u nedjelju u Petnjici prvu sjednicu novog saziva.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik stranke Ervin Ibrahimović razgovarano je o pripremama za lokalne izbore u Petnjici, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

U susret lokalnim izborima u Petnjici, čije je održavanje planirano za novembar, Predsjedništvo je izabralo Jasmina Ćorovića, potpredsjednika BS, za koordinatora u ovoj opštini.

“Lokalni izbori u Petnjici predstavljaju važan politički trenutak za sve građane Petnjice i brojnu dijasporu. Bošnjačka stranka je spremna da kao i do sada sasluša sve zahtjeve građana Petnjice i sve ono što je od vitalnog interesa za ovu opštinu. U tom smislu, kroz ponuđeni program, Bošnjačka stranka očekuje podršku građana i dobar rezultat, kako bi na taj način bila nezaobilazan činilac buduće vlasti u ovoj opštini” poručili su iz Bošnjačke stranke.

Na sjednici Predsjedništva analizirana je aktuelna politička situacija. Konstatovano je da su netransparentnost i nesnalaženje Vlade Crne Gore, nešto što zabrinjava sve građane.

“Svi pokazatelji jasno ukazuju da aktuelna Vlada nije odgovorila zadatku. Bošnjačka stranka poziva sve političke subjekte da se odmah krene u pripremu vanrednih parlamentarnih izbora i da se kroz dijalog dođe do potrebne većine za usvajanje izbornih zakona. Crnoj Gori je potrebna nova Vlada, sa novim pristupom na unutrašnjem i međunarodnom planu, Vlada koja će se baviti rješavanjem nagomilanih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani” poručuju iz ove stranke.

Na sjednici je razgovarano i o susretima predsjednika Ibrahimovića sa ambasadorkama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije, kao i aktivnostima njegovih saradnika sa predstavnicima dijaspore.

Ocijenjeno je da je na sastancima sa članovima dijaspore konstatovano da dijaspora pomno prati politička dešavanja u Crnoj Gori i pruža punu podršku politici Bošnjačke stranke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.