Novi bilans zemljotresa na Haitiju, 1.297 preminulih
Katastrofalan zemljotres u Haitiju

Kapaciteti bolnica na ivici

Novi bilans zemljotresa na Haitiju, 1.297 preminulih

Bolnice na Haitiiju na ivici su kapaciteta zbog više hiljada povrijeđenih osoba u razornom zemljotresu koji je ranije pogodio ovu karipsku državu, u kojem je poginulo najmanje 1.297 osoba.

Haiti je u subotu pogodio potres jačine 7,2 stepena Rihterove skale koji je uništio više hiljada kuća.

Najteže je pogođen jugozapad Haitija, posebno region u gradu Kajesu i okolini.

Prema podacima Agencije za Civilnu zaštitu, broj poginulih povećan je na 1.297 a oko 5.700 je povrijeđeno.

U potresu su teže oštećene ili uništene crkve, hoteli, bolnice i škole.

Agencija za Civilnu zaštitu saopštila je da je u potresu uništeno 13.694 kuća, što ukazuje na to da bi broj poginulih mogao biti mnogo veći.

Probleme sa smještajem povrijeđenih u potresu dodatno povećava pandemija virusa korona, teška ekonomska i politička kriza koja je tu zemlju zahvatila 7. jula nakon atentata u kojem je ubijen predsjednik Žovenel Moiz.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.