Šta morate obaviti u kabini za presvlačenje prije nego se odlučite šta kupiti
Ilustracija

Šta morate obaviti u kabini za presvlačenje prije nego se odlučite šta kupiti

Ako ozbiljno shvatate šoping, znate da isprobavanje odjeće podrazumijeva selfije u ogledalu. Ne preskačite stavke na ovoj to-do listi.

U većini slučajeva boravak u kabini za presvlačenje izgleda ovako: obučemo se, pogledamo se u ogledalo iz nekoliko različitih uglova, donesemo odluku je li nam odabrani outfit odličan ili ne. Šta ako vam kažemo da to nije dovoljno? Kako biste izbjegli greške, pripremili smo vam listu zadataka koje morate obaviti i više nikad nećete baciti novac na nešto što vam se ne sviđa ili vam ne stoji.

Strategija za dobar šoping

Sagnite se

 Da, dobro ste čuli. Tako ćete provjeriti hoće li vam grudi ispasti iz tog dubokog V-izreza, odnosno kako će vam tačno izgledati zadnjica sledeći put kad se sagnete kako biste pokupili telefon koji vam je ispao 101 put.

Sjednite 

Provjerite imate li rupu između leđa i farmerica jer nije ugodno kad vam u vrućim danima gola zadnjica ostane zalijepljena za vruću kožu u vašem automobilu.

Podignite ruke

 Možete li ih uopšte podići do gornje police na kojoj držite pahuljice koje skrivate od svojih cimera ili vaše ruke dosegnu samo do police s običnim zobenim pahuljicama?

Opalite fotku (s blicom) 

Ne, ne samo zato što vam ta majica naglašava obline, nego zato što bi mogla biti providna, i to malo više nego što ste planirali. Poprilično smo sigurni da to ne želite otkriti na sledećoj porodičnoj večeri…

Provjerite etikete

 Mora li taj predmet ići isključivo na hemijsko čišćenje? Onda ga vratite… Osim ako imate love na bacanje i žarku želju za bliskim kontaktima s radnicima lokalne hemijske čistionice.

Protegnite se 

Malo laganog istezanja pomoći će vam odlučiti jesu li vam farmerice previše uske za razumnu količinu kretanja, odnosno postoji li opasnost da puknu u najgorem trenutku.

Zaplešite! 

Znamo da zvuči čudno, ali razmislite o svemu što radimo u odjeći. Ako svi komadi prođu vaš salsa test u svlačionici, vjerojatno će izdržati i sve ostalo što ih čeka.

Provjerite šavove Ima li ikakvih nepravilnosti?

Pronalazite li neobične čvorove na šavovima, pogotovo pod pazuhom? Sve su to znakovi da je vaša odabrana krpica lošeg kvaliteta te da neće izdržati ni do kraja sezone.

Nježno povucite ukrase 

Provjerite jesu li dobro ušiveni ili izgledaju kao da bi svaki čast mogli otpasti? Klimaju li se, znači da će ti simpatični detalji izdržati samo do prvog pranja, možda ni toliko.

Budite iskreni prema sebi 

Ako vas u bliskoj budućnosti ne očekuje tona svečanih događaja, onda vam vjerojatno ne treba stotinu haljina. Nije to nikakva mudrost, ali svakako biste se toga trebali barem povremeno prisjetiti: prestanite kupovati stvari koje nećete nositi.

Cosmo.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.