Sipao benzin umjesto dizela, pokušao da „usisa“ gorivo, usisivač eksplodirao
ilustracija

Peh jednog vozača mercedesa

Sipao benzin umjesto dizela, pokušao da „usisa“ gorivo, usisivač eksplodirao

Jedan Njemac je pogriješio na benzinskoj pumpi i u svoj automobil sa dizel motorom natočio benzin. Zatim je uzeo usisivač za čišćenje automobila, misleći da tako može da ispravi grešku, ubacio crijevo usisivača u rezervoar i čim ga je uključio usisivač je eksplodirao.

Kako prenosi sajt automobili.ba, ova opasna situacija dogodila se u Vitenu na zapadu Njemačke.

Policija iz Bohuma je ovaj incident objavila na svom Tviteru. Prema njihovim informacijama, usisivač je eksplodirao na benzinskoj pumpi.

Vozač bijelog Mercedesa, sa još dvije ženske osobe, odvezao se kasno uveče do benzinske pumpe u Vitenu, kako bi natočio gorivo u automobil. Pogriješio je i natočio benzin u dizel automobil.

Da bi popravio svoju grešku posegao je za stacionarnim usisivačem i stavio njegovo crijevo u rezervoar za gorivo. Zatim je uključio uređaj, misleći da će u njega usisati benzin. Trenutak nakon toga usisivač je eksplodirao, a jedna od ženskih osoba zadobila je opekotine od eksplozije.

Muškarac je potom sjeo u automobil i odvezao se sa dvije žene, uključujući i onom koja je povrijeđena.

Jedan od svjedoka je pokušao da im pomogne, ali bez uspjeha. Opis bjegunca i povrijeđene žene pojavio se na veb stranici policije u Bohumu. Još uvijek se traga za njima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.