Likovni susreti
Bijelo Polje

Likovni susreti "Slikari Lazovići" od 19. do 24. avgusta u Bijelom Polju

Internacionalni likovni susreti "Slikari Lazovići" u organizaciji JU Muzej Bijelo Polje, održaće se od 19. do 24. avgusta u Bijelom Polju.

Nakon što su prošle godine likovni susreti "Slikari Lazovići" održani online, zbog složene epidemiološke situacije, ovoga puta slikari će stvarati umjetnička djela pod vedrim nebom i to na više lokacija u Bijelom Polju.

Na ovogodišnjim likovnim susretima učestvovaće 10 umjetnika iz zemalja bivše SFRJ, a manifestacija će svečano biti otvorena 19. avgusta, u 19 časova, u dvorištu Muzeja.

Učešće su već potvrdili Maja Ćuk, Danilo Vuković, Emir Osmić, Boris Hodak, Naod Zorić, Marija Vemić Abramović, Aleksandar Ostojić, Luka Joksimović, Eldin Suljević i Milan Jovović.

U okviru ovih susreta, u dvorištu Muzeja biće organizovana Izložba sa I Likovnih susreta „Slikari Lazovići“.

Završna izložba sa ovogodišnjih Likovnih susreta kao i promocija monografije „Slikari Lazovići i njihovo doba“, autora Dragiše Milosavljevića, predviđeni su za organizaciju četvrtih Likovnih susreta, iduće godine.

Otvaranje Kolonije je planirano za četvrtak 19. avgust 2021. godine, sa početkom u 19:00 časova u dvorištu Muzeja.

Organizator manifestacije je JU Muzej Bijelo Polje, a pokrovitelji su Opština Bijelo Polje i porodica Lazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.