Podgorički bend Vrpca lansira album prvijenac

Podgorički bend Vrpca lansira album prvijenac "Oko sfere"

Podgorički bend Vrpca će u nedelju 15. avgusta u 12 časova premijerno predstaviti publici album prvijenac pod nazivom „Oko Sfere“. Album će biti objavljen na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, i Tunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu na linku.

Vrpca je trojac koji čine : Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara) i Danilo Pendo (bas), osnovan 2012. godine.

Muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr, što će slušaoci i sami primijetiti. Može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie,  r’n’r ….. Najjednostavnije – alternative rock.

Prvi nastup su imali na Sea Rock Festivalu 2013. godine u Kotoru gdje su pobrali komplimente za energičan nastup. U novembru iste godine održali su unplugged svirku u Podgorici. Godinu dana kasnije objavljuju singl i spot za numeru ,,Hejt”. 2016. godine izlazi singl ,,Podgoričanos” i 2017. singl ,,Svaki dan”. U međuvremenu bend ima brojne svirke od kojih bi se izdvojile Garden fest u klubu Boćara(2015,2016, i 2017,), FIAT (2014, i 2019,), PAF (2019, godine).

U 2020. godini bend je objavio tri singla: ,,Nikad dovoljno nije”, ,,Oko nje” i ,,Srećan vječan” kao najavu za album ,,Oko sfere”, a posebno je zapažen njihov nastup kod Spomenika Partizanu borcu, koji je za vrijeme lockdown-a uživo prenošen na  YouTube kanalu Platform081.

Album prvijenac nosi naziv “Oko Sfere “ i sadrzi devet pjesama. Sniman je i realizovan u studiju STIVI u Spužu, pod producentskom palicom Stefana Pantovića od kraja januara 2020. godine do sredine juna 2021. godine.

Gosti na albumu su Stefan Pantović (bek vocal, gitara i sint) i Ivan Ivanović (bubanj). Zarija Pavićević koji je svirao bubanj u bendu od osnivanja do ljeta 2020. godine, učestvovao je u stvaranju svih pjesama, a na albumu je snimio pjesme ,,Nikad dovoljno nije``, ,,Oko nje`` i ,,Podgoričanos``. Za ostale pjesme  na albumu bubanj je snimio Ivan Ivanović. Stefan Pantović je doprinio zvuku obojivši ga, svirajući drugu gitaru, sintove i pjevajući prateće vokale.

Ovaj podgorički trojac je kroz devet pjesama koje čine „Oko sfere“ objedinio kritičko  - posmatrački osvrt na grad i društvo u kom živimo, ljubav – kao dominantni motiv većine pjesama i ono esencijalno vječno filozofsko pitanje – ko smo, odakle smo i koja je naša uloga na plavoj planeti u beskrajnom prostoru kojim smo okruženi. 

Kažu da je naziv albuma upravo nastao kao skup svih ovih elemenata, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da čekamo nedelju 15. avgust u 12h na linku ispod:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.