Zašto nas bivši žele kada ih napokon prebolimo?
Ilustracija

Zašto nas bivši žele kada ih napokon prebolimo?

Prekinuli ste, odlučili krenuti dalje i zaboraviti na sve što je vezano za njega? Počeli ste ga zaboravljati i upoznajete druge momke i onda se on iznenada javlja.

Da, tvoj bivši je odlučio napraviti scenu. Izvinjava se, opravdava ili plače, obećavajući da ovoga puta želi popraviti stvari. Sigurno si se tada pitala zašto se on baš sada javio i zašto želi da se pomirite? Evo o čemu je riječ, otkriva Cosmo.hr.

Želi ono što ne može imati

Svi se mi se često nađemo u situaciji da pomislimo: “Moram to imati!” Problem se javlja kada to nešto ne možemo imati.

Kada smo bili djeca, zavidjeli smo djeci koja su imala bolje igračke i željeli smo ih baš zato što ih nismo mogli imati. Isti koncept - muškarac shvaća da vas ne može imati i on ne voli taj osjećaj. Tada se najčešće javlja s idejom da može popraviti stvari. Budite sigurni da se ništa drastično nije promijenilo u njegovom životu.

Uživali ste u životu - bez njega

Muškarci obično smatraju da nijedna žena ne može tako lako krenuti i nastaviti dalje. Kada primijete da je malo kasno za pomirenje, obavezno se javljaju. Pogotovo nakon što ste ga izbrisali s društvenih mreža, muškarac će se osjećati zapostavljeno i zaboravljeno jer ne čini dio vašeg života - pa ni na internetu. Tada obično shvataju da život ide dalje i da su imali svoju šansu.

Shvatili su da je to takođe njihova krivica

Kako vrijeme prolazi, muškarci uviđaju da druga osoba koju su izabrali nakon vas nije ono što su zamišljali. Nakon ljubavnog zanosa koji obično kratko traje, oni bolje uviđaju realnost. Kada se probude, počinju vas zvati, izvinjavaju se i žele novu šansu. Očito, sve žene se u tom trenutku osjećaju bijesno jer ih je on pokušao zamijeniti drugom. Naravno, on više ne zaslužuje vaš trud, energiju i vrijeme, ali budimo realni, oboje ste pravili greške.

Osjećaju krivicu i ne mogu prihvatiti da je gotovo

Poslije svakog prekida, svaka žena bude povrijeđena i teško se nosi s tim trenutkom u životu. Ipak ubrzo skuplja svu hrabrost i odlučuje nastaviti dalje. Kada shvati da je kraj, ona definitivno stavlja tačku i počinje biti dostupna za druge muškarce. To je jasan znak da je nastavila dalje. Muškarci se često mnogo kasnije osvijeste i shvataju vašu vrijednost - i to da ste nazamjenljivi. Iz tog razloga se javljaju želeći dobiti još jednu šansu.

Znaju da više nisu na vrhu prijestola

Kada vas počnu špijunirati i kopkati po vašim profilima i kada shvate da uživate u životu, oni žele poremetiti vašu sreću i zadovoljstvo. Oni ne mogu prihvatiti činjenicu da ste sada otvoreni za nove mogućnosti i poznanstva - i da ih neko može potencijalno zamijeniti. Obično sve žene nakon prekida uspijevaju bolje vidjeti realnu situaciju u vezi i shvataju da su zaslužile nešto mnogo bolje. Muškarca koji će ih činiti sretnom i koji će cijeniti svu posebnost koju ona posjeduje. Čim prije to žena shvati, bivši više nije u centru interesa. To znači da je skinut s vrha prijestola. Znajući to, on se želi vratiti po svoje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.