Kljajević: Očekujemo gašenje svih požarnih lokacija u NP Durmitor do kraja dana (Video)

Na terenu vatrogasci, helikopteri, Vojska

Kljajević: Očekujemo gašenje svih požarnih lokacija u NP Durmitor do kraja dana (Video)

U saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije Crne Gore, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Vojskom Crne Gore, te Službom zaštite Nacionalnog parka Durmitor i opštinskih vatrogasnih službi, u toku je gašenje aktuelnih požara u ovom zaštićenom prirodnom području.

Helikopteri MUP-a su transportovali vatrogasne jedinice do nepristupačnih terena, dok helikopteri Vojske Crne Gore gase požar iz vazduha u reonu Bunetine - saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

Direktorka Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Jelena Kljajević očekuje da će zajedničkom akcijom svih nadležnih organa, do kraja dana biti lokalizovana sva požarna mjesta u NP Durmitor.

„Nadamo se uspješnoj akciji i gašenju požara na svim požarnim mjestima u NP Durmitor kako bi se, u skladu sa raspoloživim sredstvima i ljudstvom, spriječilo dalje širenje vatrene stihije i uništavanje ukupnog biljnog i životinsjkog svijeta u ovom nacionalnom parku čije najznačajnije prirodne vrijednosti promovišu Crnu Goru u svijetu,“ saopštila je Kljajević koja je drugi dan u radnoj posjeti ovom Parku.

Pilot MUP-a Igor Delević kazao je da je Helikopterska jedinica MUP-a, iz pljevaljske službe transportovala pet vatrogasaca u reon Bunetine tako da je požar na vrhu planine lokalizovan. U toku je akcija gašenja požara na ostalim lokacijama koju preduzima Vojska Crne Gore helikopterima.

Posljednjih dana, nadzornici Parka pružali su svoj maksimum u gašenju požara koji je registrovan prije četiri dana na teritoriji kojom upravlja Uprava za šume.

Međutim, uprkos svim naporima da se lokalizuje vatrena stihija, požar je juče ujutro zahvatio prostor Nacionalnog parka. Zbog nepristupačnosti terena i jakog vjetra, požar je bilo jedino moguće ugasiti iz vazduha.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.