Kepa junak Čelsija,
Foto: Reuters

Kepa junak Čelsija, "Plavci" osvojili Superkup

Fudbaleri Čelsija savladali su Viljareal posle boljeg izvođenja penala i osvojili su Superkup Evrope drugi put u istoriji, prvi posle 1998. Na Vindzor Parku u Belfastu, posle 120 minuta bilo je 1:1 (strelci Ziješ i Moreno), a Kepa Arizabalaga odbranio je dva penala, uključujući i onaj odlučujući, kapitenu Raulu Albiolu u sedmoj seriji.

Čelsi je bolje krenuo u utakmicu i imao prvu veliku priliku preko Tima Vernera već u šestom minutu. Međutim, Njemac je nastavio trend od prošle sezone da promašuje velike šanse.

Ipak, Plavci su relativno brzo stigli do gola. Odličnu akciju Haverca u 27. minutu krunisao je Ziješ za 1:0. Nastavio je Čelsi da napada, a nove lijepe prilike imali su Kurt Zuma i posebno Markos Alonso, kada se u 35. minutu našao jedan na jedan sa golmanom Asenhom, ali je šutirao pravo u njega.

Da ipak nisu došli na Vindzor Park da budu puki učesnici fudbaleri Viljareala pokazali su u četvrtom minutu nadoknade, kada je Đerar Moreno zatresao prečku.

U drugom dijelu Čelsi je prepustio Žutoj podmornici inicijativu i to im se obilo o glavu u 73. minutu. Tada je Moreno konačno iskoristio jednu od nekoliko šansi koje je imao i donio izjednačenje.

Posle tog pogotka značajno je pao tempo, obije ekipe su glendale prije da sačuvaju svoj gol i da odlučuju u produžecima o pobjedniku.

Međutim, ni u produžecima nije došlo do odluke, iako je Čelsi bio konkretniji i imao dvije šanse – Pulišić je, doduše u teškoj situaciji, sa pet metara šutirao pored gola, dok je Asenho odbranio udarac Maunta.

Za penale je Tuhel napravio izmjenu i, umjesto Mendija, na gol poslao Kepu Arizabalagu. To se ispostavilo kao pravi potez. Kepa je odbranio dva penala, prvo Mandiju u drugoj seriji, a zatim i onaj ključni Raulu Albiolu u sedmoj. Tako je anuliran promašaj Kaija Haverca u prvoj seriji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.