Na Siciliji izmjerena najviša temperatura ikada u Evropi, 48,8 stepeni

U gradu na Siciliji je registrovana najviša temperatura ikada zabilježena u Evropi.

Kako piše Independent, u gradu Sirakuza, koja se nalazi na jugoistočnoj obali ostrva, u srijedu je izmjerena temperatura od 48,8 stepeni Celzijusa, preneo je italijanski list Korijere dela Sera, pozivajući se na izjave sicilijanske meteorološke službe.

„Opasan toplotni talas se trenutno širi po sjevernoj Africi i južnoj Evropi. Fokus talasa će se pomjerati ka zapadu i sjeveru u narednim danima i očekujem nove toplotne rekorde“, rekao je Dankan Skot, škotski meteorolog.

Podsjetimo, Sicilija se ovog ljeta bori sa požarima, a zbog toga je 8. avgusta proglašeno šestomjesečno vanredno stanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.