Ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks uputila pismo zahvalnosti Vesni Bratić
Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks uputila pismo zahvalnosti Vesni Bratić

U okviru posjete Kraljevske ratne mornarice "Ričmond“ Crnoj Gori, organizovana je prezentacija STEM projekta "Škole za 21. vijek“, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na poziv ambasadorke Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks. “Škole za 21. vijek” je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vrijedan 10 miliona funti, koji je osmislio i sprovodi British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva

On ima za cilj da pomogne djeci, uzrasta od 10-15 godina, da postanu otvoreni za nove ideje, inovativni i podstaknuti na stalno istraživanje.

Ovaj savremeni koncept obrazovanja podrazumijeva učenje djece ključnim vještinama za budućnost na inovativan i praktičan način, kroz rad na mikro:bit džepnim računarima . 

Bratić je izrazila zadovoljstvo da je od ambasadorke Medoks dobila pismo zahvalnosti za proaktivno učešće tima iz MPNKS na prezentaciji mikrobit projekata u okviru programa “Škole za 21. vijek” i dodala je da će tradicija uspješne saradnje između Britanskog savjeta i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, biti nastavljena i dodatno intenzivirana.

U okviru prezentacije gosti su se upoznali sa inovativnim radovima učenika osnovnih škola iz oblasti mikrobit programiranja koji je osnova STEM projekta "Škole za 21. vijek“, u kojem učestvuje jednak broj djevojčica i dječaka.

Domaćini ovog događaja, osim direktorice British Council-a u Crnoj Gori, Vanje Madžgalj, bili su i inženjer za komunikacione i informacione sisteme na brodu, poručnik Gavin Partun i zamjenik šefa misije u Britanskoj ambasadi, Stiv Erik.

Medoks je poslala pismo zahvalnosti Bratić za učešće u ovom projektu tri direktorice Ministarstva.

Ambasadorka Medoks u pismu Ministarki Bratić je dodala:

“Za Veliku Britaniju ovo je bila idealna prilika da se učenicima prezentuje važnost nauke i matematike za njihovu buduću karijeru, kao i da se djevojčicama pruži inspiracija I podrška za izbor ovih predmeta. Naš STEM događaj je bio veoma uspješan i ne bi bio moguć bez podrške Vašeg Ministarstva i želimo da Vašim koleginicama prenesete moju zahvalnost na učešću i angažmanu, posebno gđi Mariji Lalatović, gđi Dragani Stanović i gđi Slavici Drašković. Žao mi je što niste bili u mogućnosti da prisustvujete događaju tokom posjete “HMS-u Richmond” iz zdravstvenih razloga. Bilo bi nam zadovoljstvo da Vas ugostimo na ručku ili večeri u Rezidenciji.”

Bratić će nakon oporavka pozvati ambasadorku na radni ručak kako bi se uspješna saradnja nastavila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.