Foto: Opština Berane

Američka ambasadorka na sastanku sa Tihomirom Bogavcem

"Ambasada SAD da pomogne finansiranje Angio sale u Beranama"

Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac ugostio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, DŽudi Rajzing Rajnke, koja je danas boravila u radnoj posjeti Beranama.

Bogavac je izrazio je zadovoljstvo povodom posjete Ambasadorke Rajnke i poželio joj iskrenu dobrodošlicu. Osvrnuo se na uspješnu dugogodišnju saradnju Opštine Berane i Ambasade SAD u Crnog Gori .

DŽudi Rajzing Rajnke čestitala je Bogavcu funkciju i izrazila nadu za nastavak lijepe zajedničke saradnje.

Na sastanku bilo je riječi o projektima koji su plod dugogodišnje uspješne saradnje između Opštine Berane i Američke ambasade u Crnoj Gori, kao što su Regionalni stambeni program za 94 stambene jedinice na Rudešu, rekonstrukcija Osnovne škole u Lubnicama, kao i drugim projektima posredstvom kojih je obezbijeđena pomoć za institucije zdravsta i školstva u Beranama.

Bogavac i Ambasadorka Rajnke razgovarali su o ekonomskoj krizi izazvanoj aktuelnom situacijom sa Korona virusom, odnosno olakšicama i pomoći koje je lokalne uprava omogućila za oporavka beranske privrede.

Posebno je bilo osvrta na prilike u drvoprerađivačkoj industriji u Beranama i mogućnostima za pokretanje industrijskih postojenja kojim bi se omogućila nova radna mjesta za građane Berana.

Bilo je riječi i o društvenim, nacionalnim i političim prilikama u Beranama.

Bogavac je sa posebnim akcentom obrazložio težnje lokalne uprave da Opšta bolnica u Beranama postane regionalni centar, ne samo za sjever Crne Gore nego i za pogranične gradove koji pripadaju Srbiji i Kosovu.

U tom dijelu od velike važnosti bila bi Angio sala, za čije opremanje su potrebna velika finansijska sredstva.

Kako je istakao, za ovaj projekat, koji bi imao značaja za stanovništvo ne samo Sjevera Crne Gore nego i šireg područja, potrebna su donatorska sredstva, te će se Opština Berane zvanično obratiti Ambasadi u cilju razmatranja mogućnosti učešća na ovom projektu.

Rajnke je naglasila da će Ambasada, kao do sada posebnu pažnju posvećivati projektima koji imaju za cilj zadovoljenje potreba lokalnog stanovništva.

Sastanku su prisustvovali i Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi, šefica Kabineta predsjednika Opštine Dubravka Jovančević i šefica PR Biroa Irina Zečević.

U okviru posjete Ambasadorka Rajnke obišla je Sportski centar i Gradski stadion.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.