Požar pričinio veliku štetu šumama na Cetinju
Jedan od požara u NP Lovćen

Ćećanović poručio da je aktivno još nekoliko požara širom opštine

Požar pričinio veliku štetu šumama na Cetinju

Načelnik cetinjske Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović kazao je da je na području te opštine i dalje aktivno nekoliko požara, te da je pričinjena velika šteta šumama. Izgorjela je, kaže, velika površina.

Situacija je juče na području cetinjske opštine bila veoma loša, kaže Ćećanović, navodeći da je duvao vjetar zbog čega je bilo ugroženo i nekoliko kuća.

"Nijesmo mogli da izdržimo, pa smo zvali kolege iz Budve i iz Kotora. Pomagala je Vojska Crne Gore, ponudili su se privatnici sa cistijernama. Ugašem je požar u Bijelim poljanama jer je poslije ponoći počela da pada kiša. Sve ostale lokacije su ostale aktivne, Pusti lisac, Kobilji do...", rekao je Ćećanović.

Najteža situacija je u Kobiljem dolu, jer ima dosta kuća.

"Toliko je požara da ne možemo sve da stignemo i da odgovorimo", rekao je Ćećanović. 

Portal RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.