Rakočević: Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti
Marko Radojević, Foto: Socijaldemokrate

Rakočević: Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti

Iza nas je jos jedna nedjelja rada spasilačke Vlade. Ne brojim, ali statističari bi rekli 36. za ovih 36. nedjelja, sve je viđeno, bar se tako mislilo, ali spasioci imaju jos kečeva u rukavu. Ova nedelja im je jedna od “uspješnijih i inovativnijih”, saopštio je predsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata Marko Rakočević.

Prvo su se kako anvode pojavile litijaške potvrde kao glavna preporuka za zasnivanjem radnog odnosa.

"Valjda je u toj potvrdi integrisan  i odrađen pripravnički staž,neophodno radno iskustvo,kao i položen državni ispit,vjerovatno i neka vrsta ekspertske preporuke. A onda se sredinom nedelje,kao čarobnjka iz Oza pojavio Milojko i najavio osnivanje nove državne kompanije "Montenegro works". Nova kompanija koja će raditi - ništa,vjerovatno smišljena da bi se zbrinuli i uhljebili Mickejevi drugovi eksperti iz bijelog svijeta,sa skromnim platama od nekih 2000-4000 e mjesečno,plus bonusi,smještaj,odvojeni život i sl", kazao je Rakočević.

Zaboravio je dodaje Milojko da to što je on smislio u alhemijskom nadahnuću,već postoji.

"Da državne kompanije imaju svoje menadžmente sa "skromnim" primanjima,da te iste kompanije imaju Upravne odbore,gdje podsjećanja radi sjede Milutin Djukanović sa platom nešto malo iznad 3000e, izvjesni Rovčanin sa 2800e itd ,a koji su gle čuda već napravili anekse ugovora,da u slučaju prestanka mandata do kraja istog primaju 70% plate,valjda svjesni da ova sprdnja od Vlade neće jos dugo trajati", pojasnio je Rakočević.

Poručuje da u resornim ministarstvima postoje čitave službe zadužene za praćenje rada državnih preduzeća.

Čak je i ministar Bojanić zbunjeno izjavio da mu je čudno,da je raspisan konkurs za članove UO "Montenegro Worksa",a da ne postoji ni Statut kompanije ni odluka o osnivanju ni bilo koji akt koji potvrdjuje osnivanje ovakve kompanije,sredstva u budžetu za funkcionisanje i sl. I da li će jedina preporuka za izbor članova UO biti Litijaška potvrda? A sve će to ispromovisati nezavisni Boris Raonić na oslobođenoj Bastilji. A nedelju završavamo postavljanjem eksplozivne naprave u dvorištu Rada Miloševića, proizvedene 30-ih godina prošlog vijeka. Vjerovatno su iz gestapoa i tada znali da to treba tu ostaviti i okriviti bivšu vlast da ih želi zaustaviti na putu traganja za pravdom,istinom i slobodom,spriječiti ih u njihovoj svetoj borbi protiv mafije i kriminala. Da je živ Mario Puzo, vjerovatno bi "Kum" imao drugačiji zaplet, a oni koji su gledali kultni film Slobodana Šijana "Maratonci" će se sjetiti rečenice iz Pantelijinog testamenta:"Ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.