Srbija bez bronzane medalje u košarci, Francuska trojkama osigurala pobjedu
Foto: Getty images

Srbija bez bronzane medalje u košarci, Francuska trojkama osigurala pobjedu

Košarkašice Francuske pobijedile su Srbiju u meču za bronzu na Olimpijskim igrama. Rezultat je bio 91:76.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno. Francuskinje su imale raspoloženu Sandrin Grudu koja je veoma brzo bila dvocifrena i pogađala je sva slobodna bacanja. Srbija je imala problem u šutu za tri poena ali i u broju faulova. Ipak Srbiju je držala Ivon Anderson i tako je na poluvremenu bilo samo 43:40 za Francusku.

Treća četvrtina je bila problematična za Srbiju koja je tada doživjela veliki pad. Nisu ulazile trojke dok su Francuskinje igrale lako, pogađale su sa distance i to im je donijelo čak 19 poena viška. Bilo je 78:59 kada je Srbija imala posljednji trzaj. Napravile su Marinine Lavice seriju 12:0 kojom su prišle na sedam poena razlike.

Ipak nekoliko grešaka u tim momentima i 50-50 situacije koje su otišle na stranu Francuskinja su prelomile utakmicu. Na 1:40 je Francuska pogodila jednu trojku koja je, činilo se zatvorila utakmicu.

Najefikasnija kod Francuske je bila Gebi Vilijams sa 17 poena, Enden Mijem je dodala 16, Sandrin Gruda 14. Francuska je igrala pravu timsku košarku i uvek je neko u njihovom timu bio raspoložen. Na kraju su imale čak sedam dvocifrenih igračica, a ubacile su čak 14 trojki iz 27 šuteva.

Kod Srbije je Ivon Anderson vukla sa 24 poena, dok je Jelena Bruks u svom posljednjem meču za nacionalni tim ubacila 14. Sonja Vasić je imala tek devet poena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.