Husović: Zaustavljanjem ekonomskog razvoja Rožaja, Vlada primorala stanovništvo na migracije
Mehmed Husović, Foto: DPS

Husović: Zaustavljanjem ekonomskog razvoja Rožaja, Vlada primorala stanovništvo na migracije

“Umjesto da radi na unaprjeđenju životnih uslova za sve njene građane, Vlada usporava i zaustavlja već započete projekte, istovremeno izazivajući ekonomsku krizu u velikim kompanijama od državnog značaja, a sve sa ciljem urušavanja ekonomskog suvereniteta”, rekao je predsjednik Opštinskog odbora DPS Rožaje Mehmed Husović.

Neodgovornim pristupom aktuelne vlasti, u značajnoj mjeri se stopirao razvoj sjevera Crne Gore. Upravo je dodaje Husović Rožaje jedna od opština koja je doživjela stagnaciju zahvaljući lošim potezima Vlade.

Saopštio je da su kasnim usvajanjem budžeta oštećeni mnogi privrednici, sa posebnim akcentom na poljoprivrednike. U prilog sadašnjoj situaciji naveo je činjenicu da je u periodu od 2017-2020. godine prethodna Vlada samo preko Ministarstva poljoprivrede u opštinu Rožaje uložila preko 3 miliona eura. Prema njegovim riječima Rožaje je zahvaljujući započetim projektima u komunalnoj infrastrukturi i ski centru Hajla trebalo da bude mjesto ubrzanog ekonomskog razvoja.

“Promjenom kursa državne politike, Vlada je pokrenula migraciju stanovništva sa sjevera, i to u najvećem procentu prema zemljama zapadne Evrope” istakao je Husović.

On smatra da ono u čemu je ova Vlada postigla odlične rezultate je politički revanšizam na svim nivoima, ugroženi međunacionalni odnosi i uništena privreda. Takođe, stava je da Vlada to radi smišljeno, po unaprijed pripremljenom scenariju, čega su, po njegovom mišljenju svjesni svi građani.

“DPS radi sve kako bi osujetila zle namjere ove Vlade, zaustavila propadanje države, očuvala građansku bit društva i što prije preuzela kormilo upravljanja državom”, zaključio je Husović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.