Turski izvoznici bijele tehnike zainteresovani za tržište Crne Gore
Foto: Privredna komora Crne Gore

Turski izvoznici bijele tehnike zainteresovani za tržište Crne Gore

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je sa Guvenom Guckanom, predsjednikom Udruženja izvoznika elektrike i elektronike iz Istanbula, o mogućnostima uspostavljanja saradnje dvije asocijacije i realizacije zajedničkih aktivnosti.

Udruženje izvoznika elektrike i elektronike je organizacija koju je, pod okriljem Udruženja izvoznika minerala i metala, osnovalo Vijeće ministara Republike Turske. Okuplja više od 6.500 kompanija i podržava njihove izvozne aktivnosti, organizujući, između ostalog, trgovinske delegacije za ciljna tržišta, nacionalne i međunarodne sajmove, saradnju sa međunarodnim institucijama, obuke, seminare itd.

Guckan je izrazio uvjerenje da postoji dovoljno prostora i mogućnosti za produbljivanje i diversifikaciju bilateralne ekonomske saradnje turskih i crnogorskih privrednika, a naročito u sektoru bijele tehnike čiji je Turska najveći svjetski izvoznik poslije Kine (70 odsto izvozi na tržište EU).

Radovanović je predstavio aktivnosti Privredne komore Crne Gore na unapređenju biznis ambijenta, promovisanju crnogorske privrede, apostrofirajući njen doprinos razvoju ekonomije.

On se sa turskim kolegom saglasio da dvije asocijacije intenzivno sarađuju na organizaciji foruma privrednika dvije zemlje, koji je planiran za početak decembra.

To će, prema njihovom mišljenju, biti dobra prilika da se predstave ekonomski potencijali dvije zemlje, uslovi poslovanja i investiranja, te razmotre mogućnosti poslovne saradnje,
kroz investicije, konkretne kooperacije i bilateralne razgovore.

"Privredna komora pružiće punu podršku realizaciji poslovnog foruma koji će otvoriti nove perspektive privredne saradnje Crne Gore i Turske", rečeno je na sastanku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.