U Čileanskom safari  parku tigar usmrtio ženu
ilustracija

U Čileanskom safari parku tigar usmrtio ženu

U safari parku u čileanskom gradu Rankagua (Rancagua) tigar je usmrtio mladu ženu koja je radila u parku, saopštila je policija, a prenosi Hina.

Žena, koju policija nije identifikovala, bila je među osobljem koje je čistilo i obavljalo radove na održavanju u ograđenom prostoru za velike mačke u safari parku u gradu Rankagua, 90 kilometara južno od glavnog grada Santiaga.

˝Nažalost, žena nije uočila da su vrata kaveza životinje otvorena i tigar ju je odmah napao, uzrokujući njezinu smrt.˝ rekao je Williams Espinoza iz policije u Rankagui.

Safari park je zatvoren dok je policija vodila istragu, a Jorge Mena, regionalni javni tužitelj, rekao je da će istražiti moguću krivicu treće strane za ono što se dogodilo.

Safari park Rankagua nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.