Mesi napušta Barselonu, čiji će dres nositi još uvijek nije poznato

Mesi napušta Barselonu, čiji će dres nositi još uvijek nije poznato

U četvrtak je postalo jasno – Lionel Mesi definitivno napušta Barselonu, svoj matični klub.

Rukovodioci katalonskog giganta rekli su da su postigli dogovor sa briljantnim Argentincem, ali da zbog novih finansijskih pravila koja je uvela Primera, neće moći da nastave saradnju, piše Sport Klub.

Ono što sve zanima a još se ne zna, jeste gdje će Mesi nastaviti karijeru.

„Pregovori sa Mesijem su okončani. Ne možemo da ga registrujemo zbog pravila La Lige, a oni nisu fleksibilni po pitanju granice u vezi sa platom. Leo će sada tražiti druge opcije, mi smo imali rok do kojeg smo morali sve da završimo“, izjavio je predsednik Barselone Đoan Laporta.

„Mesi je olakšavao tokom pregovora, pomagao je klubu. Ipak, zbog pravila su nam ruke vezane, a juče sam o tome obavestio Lionela i njegovog oca Horhea. Nadali smo se da će La Liga popustiti, razgovarali smo sa njima svakog dana. Ne možemo da nastavimo sa pregovorima, na taj način bismo doveli klub u opasnost. Ne smemo da dajemo lažnu nadu svojim navijačima, Mesi neće ostati. Moramo da nastavimo dalje, klub je iznad svega“, rekao je Laporta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.