Preko 700 obroka dnevno za korisnike Narodne kuhinje
ilustracija

Preko 700 obroka dnevno za korisnike Narodne kuhinje

Glavni grad Podgorica vodi posebnu brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i kontinuirano razvija brojne socijalne servise. Narodna kuhinja pokazala se kao jedan od najznačajnijih servisa, naročito tokom trajanja epidemije koronavirusa.

U cilju poboljšanja kvaliteta obroka Narodne kuhinje poručili su iz Glavnog grada da je prošle godine potpisan Ugovor o pripremanju obroka za lica u stanju socijalne potrebe sa školom za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“. Korisnici ovog socijalnog servisa iskazali su zadovoljstvo zbog kvalitetnijih obroka, pa su odlučili da saradnju produže na najmanje još jednu godinu.

˝Osim što učenici SSŠ „Sergije Stanić” usavršavaju svoje vještine i pripremaju kvalitetne i ukusne obroke za sugrađane kojima je to najpotrebnije, ovaj vid saradnje utiče na mlade generacije da razvijaju osjećaj empatije i humanosti˝ poručili su iz Glavnog grada.

Svakodnevno pripremaju oko 700 obroka, od čega 30% dostavljaju na kućnu adresu korisnika, a ostatak isporučuju u objektu Narodne kuhinje na Koniku.

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić, istakao je da su prošle godine svi prijavljeni korisnici ostvarili pravo na dnevni obrok i naglasio da je budžetom Glavnog grada za ovu godinu izdvojeno 473.000,00 eura. Oglas za izbor korisnika za 2022. godinu biće objavljen do kraja oktobra tekuće godine.

Kontrolu ispravnosti hrane vrše ovlašćene institucije za kontrolu bezbjednosti hrane, najmanje jednom mjesečno, a po potrebi i češće.

 

 

Podsjećamo, Narodna kuhinja je dostupna korisnicima  svakog dana u periodu od 12 do 14 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.