Barselona potvrdila: Lionel Mesi napušta klub sa Kamp Nou
Lionel Mesi

Barselona potvrdila: Lionel Mesi napušta klub sa Kamp Nou

Kapiten Barselone Lionel Mesi ovog ljeta definitivno napušta klub sa Kamp Nou stadiona, potvrdili su Katalonci.

"Uprkos postignutom dogovoru i nameri potpisivanja novog ugovora, neće ga biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i strukturnih prepreka (propisi španske La Lige)“, navodi Barselona u saopštenju.

"Suočen sa ovom situacijom, Mesi neće ostati u Barseloni. Obije strane duboko žale što se na kraju želje igrača i kluba ne mogu ispuniti.“

Na kraju i poruka zahvalnosti koju navijači Barselone nikad nisu željeli da čuju.

"Barselona se zahvaljuje igraču na doprinosu širenju institucije i želi mu sve najbolje u ličnom i profesionalnom životu.“

Koliko juče bilo je pitanje trenutka kada će kapiten katalonskog tima potpisati novi ugovor do ljeta 2026, međutim, dogodilo se ono što je mnogima bilo nezamislivo – Mesi je otišao iz kluba u kome se proslavio i sa kojim je osvojio 34 trofeja.

Prvak Španije bio je deset puta, osvajač Lige šampiona četiri puta, po sedam puta najbolji u Kupu kralja i Superkupu Španije, a ima i po tri titule Superkupa Evrope i Klupskog šampiona svijeta.

Argentinac je 2000. došao u Barselonu, a za prvi tim debitovao je četiri godine kasnije. Prošle sezone Mesi je postigao 30 golova i imao 11 asistencija za Barsu u Primeri na 35 utakmica.

Ostaje da se vidi gdje će Argentinac da nastavi karijeru. Tokom ljeta u igri su bila samo dva kluba – PSŽ i Mančester Siti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.