Danilović: Političku krizu u Crnoj Gori ne rješavaju novi izbori, volio bih novu Vladu bez posljedica
Goran Danilović

Danilović: Političku krizu u Crnoj Gori ne rješavaju novi izbori, volio bih novu Vladu bez posljedica

Izbori nijesu rješenje za političku krizu u kojoj je Crna Gora, jer bi i nakon njih političke partije morale za isti sto kako bi se dogovorile, ocijenio je za Novu M lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Kaže da bi Demokratski front trebalo da razmisli da li ozbiljnom rekonstrukcijom Vlade mogu doći do nekog kompromisa, a ako misle da ne, poručuje im da je sruše.

Izbori su posljednje rješenje za političku krizu u kojoj je vladajuća većina, smatra lider Ujedinjene Crne GoreGoran Danilović. Nije, kaže Danilović za Novu M, siguran da su iscprili sve što ide prije toga pa se svom snagom zalaže da sjednu i da se ponovo pokušaju da se dogovore.

"U najboljem slučaju, morali bismo posle tih izbora da sjednemo i da se dogovorimo. Mislim da nikome takva politika nije jasna, pa ni onima koji je ovih dana gorljivo zastupaju. Zbog čega bismo se lakše dogovorili nakon nego prije izbora, kada imamo sigurnu parlamentarnu većinu? Imamo problem sa Vladom? Riješimo ga. Kako? Isključivostima ne sigurno. Ne tako što će dio pobjedničkih koalicija reći ne može smjena Vlade, a drugi može i onda nema sredine", izričit je Danilović.

A ako se, poručuje Danilović, neko uželio prebrojavanja ili misli da će postići bolji rezultat, neka izvoli jer on će, kaže, svoj rezultat odbraniti, dok drugi treba da razmisle mogu li odbraniti svoje.

"Ja mislim da bi DF trebalo da razmisli da li nekom ozbiljnom rekonstrukcijom možemo napraviti međukorak. Ako ne možemo, moja poruka je pa makar bila i ironična, radite šta god hoćete, srušite je, samo da prekinemo sa maltretiranjem i sebe i drugih ali nemojte da selite odgovornost na našu ili moju stranu jer tražim racionalniji pristup. Pa i ja bih volio novu vladu, ali kad bi to moglo bez posljedica", jasan je Danilović.

A da li bi podržao proteste DF-a koje najavljuju za jesen?

"Ako ne možemo kao parlamentarna većina da završimo posao drugačije nego protestima, podržaćemo. Ali treba prethodno, ako je nekom stalo, da mi objasni protiv koga protestujemo.  Samo protiv vlade (11 ministara i predsjednika vlade) ili protiv te vlade i sebe jer izvršna vlast su i državni sekretari, direktori direktorata,direktori moćnijih državnih preduzeća, meni je to malo neobično i ja ovu vrstu političke logike ne razumijem", izričit je Danilović

A tom logikom i međusobnim svađama, smatra Danilović, zadovoljan može biti samo DPS.

"Za proteste protiv Vlade koju smo mi formirali nema potrebe ako imamo političku petlju da u trenutku kad ne možemo da se dogovorimo s partnerima, je srušimo s kime god", dodao je on.

Stoga, zaključuje predsjednik Ujedinjene CG, da se tenzije dižu bespotrebno jer će u dogledno vrijeme sjesti i tražiti da im se zaboravi što se ranije nisu dogovorili.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.