Batum fantastičnim polaganjem lansirao Francusku u finale OI, Slovencima preostala borba za bronzu
Foto: Twitter

Batum fantastičnim polaganjem lansirao Francusku u finale OI, Slovencima preostala borba za bronzu

Košarkaši Francuske plasirali su se u finale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su posle velike drame pobijedili Sloveniju 90:89.

Ekipa Vensana Kolea boriće se za olimpijsko zlato protiv Sjedinjenih Američkih Država, dok Sloveniju sada čeka borba za bronzu protiv Australije.

Gledali smo neizvesnu utakmicu tokom svih 40 minuta, a iako su Slovenci imali napad za pobjedu pri rezultatu 90:89 za Francusku, blokada Nikolasa Batuma na pokušaj polaganja Klemena Prepeliča ugasila i posljednje nade borbenih Slovenaca.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Nando de Kolo sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija. Ivan Furnije je dodao 23 poena, uz pet skokova i tri proigravanja, a Timoti Luvavu je dodao 15 poena. Rudi Gober je uz devet poena, imao i 16 skokova i tri asistencije.

U redovima slovenačkog tima istakao se Majk Tobi sa 23 poena, uz osam skokova, 17 je dodao Klemen Prepelič, poen manje Luka Dončić, uz 10 skokova i čak 18 asistencija, a dvocifreni učinak imali su i Jaka Blažič sa 14 i Vlatko Čančar sa 11 poena.

Velika borba vodila se tokom čitavog polufinalnog duela u Tokiju. Krenuli su furiozno i jedni i drugi, gledali smo atraktivnu košarku sa mnogo poena u prvoj četvrtini – posle uvodnih 10 minuta Slovenija je imala 29:27, a tokom prve dionice imali su Slovenci i +8.

Druga dionica bila je sušta suprotnost, igrale su se jače odbrane, a tim Aleksandra Sekulića uspio je na poluvreme da ode sa +2.

Francuzi su zaigrali agresivnije u trećoj četvrtini, a dva minuta prije kraja te deonice imali su +10 i to je bila njihova najveća prednost na meču.

Još neizvjesnija četvrta četvrtina protekla donijela je trojku Furnijea za vođstvo Francuza 85:81, ali je sa druge strane Prepelič brzo postigao koš uz faul, a zatim nije realizovao dodatno slobodno bacanje. Odbitak je pokupio Tobi koji je bio najbolji u skoku i pogodio zicer za izjednačenje – 85:85.

Pogodio je u nastavku Nando de Kolo, zatim Luvavu za tri poena, a još jednom je Sloveniju u život vratio Klemen Prepelič trojkom za 90:89.

Nije Nando de Kolo 21 sekund prije kraja konačno riješio pitanje pobjednika pošto je promašio iz igre, a sa druge strane napad za pobjedu Slovenije želio je da riješi Prepelič, a njegove snove ugasio je blokadom sjajni Nikolas Batum.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.