Moguće uspostavljane avio linije između Crne Gore i Toskane
Mitrović i Jandreoski

Moguće uspostavljane avio linije između Crne Gore i Toskane

Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović i izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Goran Jandreoski iskazali su potrebu za uspostavljanjem avionske linije između Crne Gore i italijanske regije Toskana, na čemu će ubuduće zajednički raditi, zaključeno je na sastanku u ACG.

Direktor ACG je informisan o angažmanu Alesandra Đanantija (Alesandro Giannanti), počasnog konzula Crne Gore u Toskani koji je, shodno dogovoru sa predsjednikom UPCG iz jula ove godine, već uspostavio komunikaciju sa komercijalnim direktorom Aerodroma Toskane, Lindom Stivale, koja je izrazila veliki interes za ovu inicijativu.

Kako je predsjednik Mitrović objasnio, gospođa Stivale je istakla da bi interesovanje nacionalne avio kompanije Crne Gore bila olakšavajuća okolnost za realizaciju ovog projekta, te da bi u tom slučaju ona imala prioritetan i poseban tretman.

Ukoliko takvo interesovanje izostane, sugerisano je da bi za ovu inicijativu mogle biti zainteresovane kompanije WizzAir i Ryanair koje su, u značajnoj mjeri, i prisutne na aerodromima u Toskani.

U veoma otvorenoj diskusiji, Mitrović i Jandreoski razmijenili su informacije o aktuelnoj situaciji u ACG i poslovnim izazovima sa kojima se ova kompanija suočila u toku COVID-19 krize.

Dogovorene su konkretne aktivnosti i saradnja, naročito u dijelu koji se odnosi na podršku UPCG kvalitetnoj primjeni socijalnog dijaloga po pitanjima na relaciji poslodavac - sindikat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.