Pedeset godina  fotografskih uspomena iz prvog reda  svjetskog džet seta
Foto: Jadran Lazić

Otvaranje prodajne izložbe fotografija i monografija čuvenog fotografa Jadrana Lazića

Pedeset godina fotografskih uspomena iz prvog reda svjetskog džet seta

Učesnik i svjedok zlatnih vremena fotografije, čovjek koji je upoznao mnoge svjetske uglednike, državnike, političke lidere i zvijezde iz svijeta zabave i šou biznisa i ovjekovječio neka od prelomnih globalnih zbivanja u posljednjih pedeset godina, čuveni fotograf Jadran Lazić ovog ljeta obilježava izuzetan jubilej, pola vijeka rada. Tim povodom, u Luštici Bay će biti otvorena prodajna izložba Lazićevih fotografija i njegove monografije pod nazivom Jadran Lazić: 50 godina fotografije. Svečano otvaranje je u amfiteatru u Marina naselju Luštica Bay, 25. avgusta u 20 časova, a zatim će fotografije biti izložene u hotelu The Chedi Luštica Bay, sve do 30. avgusta.

Lazićeva monografija predstavlja izuzetno svjedočanstvo, osmišljena kao luksuzno reizdanje njegovih dviju knjiga - Ja paparazzo i Reporter. Pored izvanrednih fotografija, knjiga sadrži i priče koje stoje iza ovih svjedočanstava o nekom, sada već davnom i drugačijem vremenu, što će privući i one koji su bili savremenici uzbudljivih zbivanja u toku poslednjih pet decenija, ali i mlade koji žele da izbliza osjete duh jednog  drugog vremena.

JLmonografija

Foto: Jadran Lazić

„Iskreno smo privilegovani  što našim gostima i posjetiocima Luštice Bay možemo da ponudimo ovakvu izložbu i jedno posebno iskustvo pravog foto vremeplova koji spaja duh i šarm Mediterana sa svima nama omiljenim poznatim licima iz svijeta moći, politike, glamura i šou biznisa. Luštica Bay danas nudi ambijent nesvakidašnje prirodne ljepote, prekrasne plaže i brižljivo osmišljene arhitektonske cjeline vila i stanova, kao i luksuzne hotele, prelijepu marinu i najsavremenija tehnološka rješenja u čitavom naselju koje živi i diše tokom cijele godine. Na ovaj način privlačimo podjednako i ljude željne odmora i opuštanja ali i poznate javne ličnosti  koje su kod nas pronašle svoj novi ili  kutak kome žele da se vrate", kaže Maša Radulović, menadžerka korporativnih komunikacija.

1991JOHNNYDEPPTUCSONARIZONA

Džoni Dep, foto: Jadran Lazić

Jedan od prvih paparazza sa ovih prostora, Jadran Lazić je kao mladić iz Splita slijedio svoj san i otisnuo se u svijet 1970-ih godina, uz nevjericu okoline i prijatelja da u sred Pariza namjerava živjeti od foto aparata. Zahvaljujući ličnom šarmu koji je nosio sa sobom sa Jadrana, dovitljivosti i umijeću, pronašao je svoje mjesto i stekao slavu u planetarnom šou biznisu, sarađujući sa najboljim novinskim i foto agencijama, dok su njegove fotografije objavljivane u najuglednijim svjetskim magazinima. Pred Lazićevim objektivom pozirale su najpoznatije zvijezde, pjevači, glumci i ljepotice, poput Marlona Branda, Dejvida Bouvija, Roberta de Nira, Džonija Depa, Žana Pola Belmonda, Pola Njumena, Elizabet Tejlor, Fare Fosit, Džodi Foster, Žilijet Binoš, Mile Jovović i mnogih drugih. Lazić se proslavio i ekskluzivnim fotografijama iz političke istorije druge polovine dvadesetog vijeka, pa su se u legendarnim magazinima i novinama  širom planete našle i fotografije Kartera, Brežnjeva, Kisindžera, Homeinija, Miterana, princeze Dajane i mnogih drugih.

1989MillaJovovichLOSANGELES

Mila Jovović, foto: Jadran Lazić

U današnje vrijeme, kada zvijezde šou biznisa imaju svoje Instagram naloge i svakodnevne lajkove miliona pratilaca, a važne događaje svako može zabilježiti mobilnim telefonom, Lazićeva životna priča i iskustvo zaista su neprocjenjivi. Jadran Lazić je i dalje veoma aktivan na poslovnom planu, a sada živi u Los Anđelesu, u SAD, odakle često putuje do Evrope, rodnog Splita i Hvara, gdje nalazi inspiraciju u svom porodičnom domu, prekrasnim poljima lavande, mirisima i ukusima Jadrana.

Lazićeva fotomonografija će biti predstavljena nizom prodajnih izložbi, do kraja ove godine, širom bivše Jugoslavije. Turneja je započeta sredinom jula u Hrvatskoj, u Splitu i Šibeniku, a zatim je nastavljena na Hvaru, Visu i u Dubrovniku, dok u avgustu sa Internacionalnog Filmskog Festivala u Sarajevu stiže u Crnu Goru, u Tivat i Lušticu Bay, a zatim nastavlja svoj put u Zagreb, Beograd i Ljubljanu. Izložba fotografija Jadrana Lazića u hotelu The Chedi Luštica Bay otvorena je do 30. avgusta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.