SAD: Svi strani posjetioci moraju da budu vakcinisani
Foto: Ilustracija

SAD: Svi strani posjetioci moraju da budu vakcinisani

Administracija predsednika Džoa Bajdena najavila je prve korake ka donošenju mjere da svi strani posjetioci u SAD moraju da budu vakcinisani protiv koronavirusa.

Jedan neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je AP-u da bi ovaj uslov bio dio postupnog administrativnog ublažavanja ograničenja putovanja za strane državljane koji dolaze u SAD, za šta nije određen vremenski okvir, ali se očekuje da će svi oni, uz neke ograničene izuzetke, morati da se vakcinišu protiv kovid 19.

Bajdenova administracija zadržala je ograničenja koja su ozbiljno ograničila mogućnost dolaska u SAD, navodeći kao razlog širenje delta varijante virusa. Prema postojećim pravilima, nedržavljanima SAD koji su u prethodnih 14 dana bili u Kini, evropskom šengenskom prostoru, Velikoj Britaniji, Irskoj, Brazilu, Južnoj Africi i Indiji zabranjen je ulazak u zemlju.

Svi putnici u SAD, bez obzira na status vakcinacije, takođe moraju da pokažu dokaz o negativnom testu na kovid-19 koji nije stariji od tri dana od trenutka dolaska u zemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.