SD Bratićevoj: A ko će da plati nezakonita razrješenja?
Socijaldemokrate

SD Bratićevoj: A ko će da plati nezakonita razrješenja?

Kako su Socijaldemokrate do sada konstantno upozoravale, inspekcijskim nadzorom ispostavilo se da je većinu direktora škola Bratićeva nezakonito razriješila. Time je otvorila prostor da državu tuži oko 250 direktora, a moguće i ogroman broj pomoćnika koji su takođe smijenjeni, navodi se u saopštenju te partije.

"Ako smijenjeni pođu na sud, a većina hoće, te ako dobiju, a očigledno hoće, pitanje je na koji način će država biti dužna da kompenzuje te greške, a za sad jedino znamo da to neće plaćati Vesna Bratić iz svog džepa. Kad svemu tome dodamo tekuće ili potencijalne tužbe zaposlenih u Ministarstvu, jasno je da Bratićeva svjesno i bezobzirno nanosi štetu državi, u namjeri da ovo malo vremena što joj je preostalo na poziciji, maksimalno iskoristi kako bi ugurala svoje, a najgore kadrove", dodaje se u saopštenju SD-a.

Preciznije, pojasnili su da se danas prvi put pojavila informacija da tipski dokument kojim je Bratićeva "o jednom trošku" smijenila sve direktore nije naravno pravno valjan, jer se u njemu poziva na to da direktori nijesu formirali školske odbore, a to nijesu ni mogli jer Ministarstvo u tim odborima nije imenovalo svoje predstavnike!

Riječ je kako poručuju o takvoj nelogičnosti, da zaista često izgleda da saradnici Bratićeve, posebno pravnici, rade u korist njene štete.

Jasno je kako ističu da ovo Ministarstvo ne zna više gdje udara, te da od te pogubljenosti ne stižu ni da se bave početkom školske godine.

"Ovoliko grešaka i ekstremizma ne bi se tolerisalo ni nekome ko iza sebe ima neke rezultate. Zašto se onda toleriše ženi koja je od početka pokazala samo neograničenu nesposobnost i velike falinke u karakteru, kao i do kad će joj se to prećutkivati, pitanje je za partije na vlasti. Jasno je da je Bratićeva jedna od najslabijih karika ove, i onako slabe
Vlade, te je isto tako kristalno jasno da će i partije vlasti nekad morati odreagovati na sve gorenavedeno. No, njihova reakcija biće naravno zakašnjela i politikantska: onda kad vide da je građanima dozlogrdilo toliko da im je biračko tijelo ozbiljno ugroženo. A do tada... ostaje da se čeka i ogorčeno gleda kako Bratićeva raznosi sistem pravljen za ono najsvetije - djecu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.