Za Dončića nebo je granica: Po završetku OI čeka ga ugovor vrijedan 202 miliona dolara
Luka Dončić

Za Dončića nebo je granica: Po završetku OI čeka ga ugovor vrijedan 202 miliona dolara

Slovenački košarkaš Luka Dončić u narednim danima bi trebalo da potpiše novi, petogodišnji ugovor sa Dalas Meveriksima koji će mu donijeti nevjerovatnih 202 miliona dolara, javlja Bličer riport pozivajući se na dobro obaviještenog novinara Marka Stejna.

Kako se navodi, Dalas je spremio izdašnu ponudu za prvu zvijezdu i čitav posao bi mogao da bude ozvaničen već po završetku Olimpijskih igara u Tokiju, gdje Luka predvodi selekciju Slovenije.

U tom slučaju, 22-godišnji bek bi postao osmi najplaćeniji igrač NBA lige sa 40.4 miliona dolara po sezoni.

Lider je za sada Stef Kari sa 45.7 miliona godišnje. Među prvih deset nalaze se još i Džejms Harden (44.3), Džon Vol (44.3), Kris Pol (44.2), Rasel Vestbruk (44.2), Kevin Durent (42), Lebron Džejms (41.1), Janis Adetokunbo (39.3), Demijan Lilard (39.3) i Pol Džordž (39.3). Srpski centar Nikola Jokić, zvanično najbolji igrač lige prošle sezone, dijeli 28. poziciju sa sezonskim primanjima od 31.5 miliona dolara u Denver Nagetsima.

Dončić je od 2018. član Mevsa, koji su ga birali kao trećeg pika na draftu. Od tada je na ruki ugovoru, po kojem ima osam miliona dolara godišnje.

Fantastičnim partijama u međuvremenu (prošle sezone je imao 27.7 poena, 8.6 asistencija i 8 skokova) postao je glavni igrač Dalasa, a za to će sada biti i adekvatno plaćen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.