Biće potrebna treća doza vakcine
Foto: Ilustracija

Biće potrebna treća doza vakcine

Predsjednik Udruženja infektologa Srbije Tomislav Preveden izjavio je da će treća doza vakcine protiv korone svakako biti neophodna i da stručna tijela u Srbiji treba da daju prijedloge ko prvi treba da je primi, koja vakcina da bude upotrijebljena i u kom trenutku dati tu dozu.

„U tom smislu veoma je važno da građani vjeruju institucijama koje će napraviti plan o trećoj dozi“, rekao je za list Danas infektolog iz Kliničkog centra Vojvodine Tomislav Preveden.

On je ukazao i da između sojeva virusa kojim su oboljeli zaraženi, ne postoji značajna razlika u kliničkoj slici, pogotovo među hospitalizovanim pacijentima.

„Ono što se, međutim, primjećuje jeste uticaj vakcinacije, odnosno da sada u bolnicama uglavnom imamo radno sposobno stanovništvo, srednje i mlađe dobi, dok je ranije bilo mnogo više starijih“, naveo je Preveden.

On je rekao da je ta starosna kategorija stanovništva većinom vakcinisana, tako da virus zahvata prije svega osobe koje nisu primile vakcinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.