Baranin uhapšen u Banjaluci, skrivao se pod lažnim imenom?

Baranin uhapšen u Banjaluci, skrivao se pod lažnim imenom?

U Banjaluci je sinoć uhapšen 26-godišnji Baranin A.J. koji se, prema navodima crnogorske policije, sumnjiči za učešće u kriminalnoj grupi koja se sumnjiči za pokušaj ubistva.

"U zajedničkoj i koordiniranoj aktivnosti službenika Uprave policije Crne Gore i policijskih sluzbenika Državne agencije za istrage i zaštitu i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Bosna i Hercegovina, sprovodeći aktivnosti ciljanog traganja i razmjene operativnih podataka putem međunarodne operativne policijske saradnje, danas je u Banja Luci locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice A.J. (26) iz Bara, državljanin Crne Gore", saopštila je Uprava policije.

Prema navodima medija u RS, riječ je o navodnom pripadniku kavačkog klana Almiru Jahoviću koji se sumnjiči za pokušaj ubistva Jovana Đurovića, saradnika Luke Bojovića i boksera Nikole Sjekloće u Crnoj Gori 2018. godine.

Za licem koje je uhapšeno večeras kod džamije Ferhadija, Crna Gora raspisala je potjernicu 2018. godine, navodi ATV.

Jahović se, prema istom izvoru, u Banjaluci skrivao pod lažnim imenom, a pripadnici MUP-a Republike Srpske otkrili su krađu identiteta i on je uhapšen u vrijeme kada je došao da preuzme pasoš.

Crnogorska policija je sinoć saopštila da se on potražuje po potjernici NCB Interpol-a Podgorica radi vođenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju.

"Naime, sumnja se da je ovo lice tokom jula i avgusta 2018. godine u Baru i Budvi, kao član kriminalne grupe koju su još sačinajvala lica O.A., N.E. C.D., M.D. C.E, N.M. i drugi, u granicama svoje odgovornosti, učestvovao u izvršenju teškog krivičnog djela, teško ubistvo izvršeno u pokušaju na štetu lica Đ.J", stoji u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.