Rukometašice eliminisane sa OI: Nismo uspjeli, ali to je škola za generaciju koja nastavlja
Foto:Guliver images

Rukometašice eliminisane sa OI: Nismo uspjeli, ali to je škola za generaciju koja nastavlja

Rukometašice Crne Gore eliminisane su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su poražene od aktuelnog šampiona Rusije 32:26.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija na meču sa 10 golova, Đurđina Jauković je postigla osam, a Itana Grbić četiri.

Najefikasnija u ruskoj selekciji bila je Ana Vjakireva sa osam, dok je Polina Kuznjecova meč završila sa pet golova.

Rusija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Norveške i Mađarske.

Selektorka Bojana Popović kazala je da je tužna zbog poraza, ali je ponosna na svoje igračice. Crnogorske rukometašice Majda Mehmedović i Marina Rajčić kažu da je poraz od Rusije realna slika naših "lavica". Ipak, ponosne su jer su dale sve od sebe.

Rukometašice Crne Gore eliminisane su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su poražene od aktuelnog šampiona Rusije 32:26.

“Nismo otvorile utakmicu kako je trebalo. Nekako je to bilo previše bojažljivo, vjerovatno zbog značaja same utakmice, međutim, vrlo brzo smo se vratile u ritam do kraja poluvremena. Rezultat na kraju jeste takav kakav jeste, one su dale svoj maksimum. Mislim da je danas ekipa izgledala i bila najbolje spremna za meč otkad ih vodim. Jednostavno su se podržavale i radile šta treba. Nismo uspjeli, ali to je škola za generaciju koja će da nastavi dalje”, kazala je Popović.

Istakla je da će stručni štab napraviti analizu.

“Ja sam ponosna na njih. Bilo je mnogo teških momenata. Danas je konačno i Đina digla nivo igre. Jedno veliko iskustvo za njih i mene. Tužni smo, ali Rusija je stvarno bila bolja. Imaju najbolje igrače i teško je igrati protiv njih”, kazala je Bojana, prenosi Rtcg portal.

Jovanka Radičević kaže da možda nijesu igrale rukomet na kakav su svi navikli od njih, ali da su barem svakog protivnika namučile.

“Možda je ovo realna slika. Samo mi znamo kroz šta smo prošle od početka priprema i koliko nam je trebalo snage i energije da dođemo dovde. Ja kao predvodnik ovih “lavica” moram da kažem da sam ponosna na svaku od prve do posljednje jer smo se borile do kraja. Naravno da ostaje žal jer vjerovatno nećemo više imati priliku da igramo u ovom sastavu ovakva prvenstva. Dale smo sve u ovom trenutku i to je bio maksimum”, istakla je Radičević.  

Majda je zahvalila Bojani, maji i saigračicama na predivnom takmičenju i ljetu.

“Za mene je čast bila što sam imala priliku po treći put da se nađem na OI. Imale smo problema i u odbrani i u napadu, ali smo zajednički pokušavale da nađemo način da sve to prođemo. Mislim da je ovo naša realna slika, nažalost, ali znam da je svaka dala sve i da je izginula na terenu. Jako je teško u ovom momentu pričati.Iako sam tužna zbog poraza, srce mi je puno i srećna sam što sam jedna od lavica”, kazala je Mehmedović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.