Opština Pljevlja nastavila sa ulaganjem sredstava za povećanje bezbjednosti saobraćaja
Foto: PV Informer

Opština Pljevlja nastavila sa ulaganjem sredstava za povećanje bezbjednosti saobraćaja

Opština Pljevlja je u Kapitalnom dijelu budžeta za 2021. godinu predvidjela izdvajanje značajnih sredstava za izgradnju, rekonstrukciju i modernizaciju saobraćajne infrastrukture na gradskom i seoskom području i povećanju bezbjednosti saobraćaja.

Neki od predviđenih projekata za ovu godinu već su realizovani, a neki su u fazi realizacije. U skladu sa tim danas je održan sastanak predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića i načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja Harisa Đurđevića.

Sastanku su prisustvovali i Miodrag Bujišić, komandir Stanice policije, Zoran Čolović, sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove saobraćaj i vode opštine Pljevlja i Radivoje Brajković, samostalni savjetnik za poslove saobraćaja u opštini Pljevlja. Tema sastanka bila je definisanje prioritetnih zajedničkih aktivnosti kojim će se poboljšati bezbjednost u saobraćaju, kako za pješake, tako i za korisnike motornih vozila.

Istovremeno opština Pljevlja je u sklopu povećanja bezbjednosti saobraćaja već realizovala u gradu u više ulica, postavljanje novih usporivača brzine, zatim novih ogledala na raskrsnicama u više ulica, kao što su i dva realizovana u ulici Volođinoj i IV Sandzačke brigade, kao i ocrtavanje horizontalne signalizacije na gradskim ulicama koje se izvodi ovih dana.

Ono što je novost kad je u pitanju bezbjednost saobraćaja je nabavka i postavljanje u funkciju tri digitalna promjenjiva saobraćajna znaka sa radarom za mjerenje brzine vozila na putevima koju je finansirala Opština Pljevlja u šta su se mogli uvjeriti građani učesnici u saobraćaju koji su se kretali od Pilane prema gradu, zatim prema Gukama i od Jalije ulicom prema bolnici.

U planu je da se do kraja godine nabave još dva ovakva radara, u skladu sa prioritetnim deonicama puta, od kojih bi svakako prioritet trebao da dobije dio saobraćajnice u naselju Odžak i oko gradskih škola.

U ovoj godini opština Pljevlja je planirala izgradnju novih parking prostora uz izdvajanje značajnih novčanih sredstava. Predviđena je i izgradnja i adaptacija trotoara i raskrsnica na gradskom prostoru čija je vrijednost 100 hiljada eura, kao i rekonstrukcija gradskih ulica u vrijednosti 250 hiljada eura. Takođe je za modernizaciju lokalnih puteva planirano 350 hiljada eura.


PV Informer

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.