Bjeloruski aktivista pronađen obješen u parku
Vitali Šišov, foto: Tadesz Giczan

Bjeloruski aktivista pronađen obješen u parku

Direktor nevladine organizacije koja pomaže ljudima koji su prebjegli iz Bjelorusije Vitali Šišov pronađen je obješen u jednom parku u Kijevu, saopštila je danas policija, navodeći da je otvorena istraga za ubistvo.

"Bjeloruski državljanin Vitali Šišov, koji je juče nestao u Kijevu, pronađen je obješen danas u jednom od kijevskih parkova, u blizini mjesta gdje je živio", navodi se u saopštenju policije.
Šišov, direktor Bjeloruskog doma u Ukrajini, otišao je u ponedjeljak ujutru na trčanje, ali se nije vratio.

Centar za zaštitu ljudskih prava Vesna saopštio je da su prijatelji nestalog aktiviste rekli da su ga i ranije pratile "nepoznate osobe".

Mnogi su iz Bjelorusije prebjegli od represije, mahom u Ukrajinu, Poljsku i Litvaniju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.