Spajić i Mali o zajedničkim projektima Crne Gore i Srbije
Spajić i Mali/Foto: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Spajić i Mali o zajedničkim projektima Crne Gore i Srbije

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas u Beogradu sa ministrom u Vladi Republike Srbije Sinišom Malim, a na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, za koju je ocijenjeno da je dobra, ali i da postoji prostora za njen dalji napredak.

Ministri su se saglasili da su imali veoma konstruktivan sastanak, na kojem su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svijetu, s obzirom na pandemiju korona virusa koja ima značajan uticaj na svjetsku ekonomiju.

Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi „Open Balkan“ i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces.

Spajić i Mali su razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije, a u narednom periodu će biti intenzivirane aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali.

Sagovornici su zaključili da postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju između dvije države i da se kroz tu saradnju mogu ostvariti brojni benefiti za privredu i građane i Crne Gore i Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.