U Kotoru trenutan broj turista na 95 odsto u odnosu na 2019. godinu, tradicionalne manifestacije za sada odgođene
Kotor/Foto: Media Biro

U Kotoru trenutan broj turista na 95 odsto u odnosu na 2019. godinu, tradicionalne manifestacije za sada odgođene

U Kotoru, prema posljednjim podacima Turističke organizacije (TO) te opštine, boravi oko 9,5 hiljada gostiju, što je na nivou od oko 95 odsto u odnosu na 2019. godinu, kazao je direktor TO Kotor Jovan Ristić i dodao da su tradicionalne kotorske manifestacije za sada odgođene.

"Na posljednjem presjeku koji smo imali u petak imali smo nešto manje od 9,5 hiljada turista, dok smo na isti datum 2019. godine imali oko deset hiljada", rekao je Ristić agenciji Mediabiro.

To je, kako je naveo, na nivou od 95 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Kotor

Kotor/Foto: Media Biro 

"Kada uporedimo sa 2019. godinom možemo da kažemo da smo od nedejlje do nedjelje na nekih 80 odsto", kazao je Ristić.

On je, kada je u pitanju dalji nastavak sezone, rekao da u TO vjeruju u bolje rezultate turističke sezone u avgustu.

Ristić je, kada su u pitanju Ljetnji karneval i Bokeljsa noć, rekao da su zbog novih epidemioloških mjera morali da ih odgode do daljeneg.

"Neke manje će biti održane, ali nažalost su odgođene ove velike na koje smo svi navikli. Vidjećemo u kojoj će se formi odražati u koliko za to bude prilike", naveo je Ristić.

On je najavio novi program za avgust, "Neki novi kotorski đir", u okviru kog imaju aktivnosti koje propagiraju neke zdrave navike koje u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

DirektorTOKotorJovanRisti

Jovan Ristić/Foto: Media Biro

Ristić je apelovao na sve koje se bave turizmom i ugostiteljstvom da što je više moguće poštuju epidemiološke mjere i upućuje svoje goste na poštovanje istih.

"Možemo reći da se mjere u zadnjih sedam dana bolje poštuju, ali to jo nije na zadovoljavajućem nivou", rekao je Ristić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.