U KCCG za tri dana rođeno 37 beba, obavljena 1.623 pregleda
Klinički centar Crne Gore

U KCCG za tri dana rođeno 37 beba, obavljena 1.623 pregleda

U Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u prethodna tri dana, obavljena su 1.623 ambulantna pregleda, od toga 200 u Institutu za bolesti djece (IBD).

Iz KCCG su saopštili da je u dnevnim bolnicama zbrinuto 259 pacijenata.

Navodi se da je u istom periodu obavljeno ukupno 100 operativnih zahvata, od toga osam u IBD-u, kao i dodatnih 27 hirurških intervencija u hirurškoj sali Urgentnog centra KCCG.

"Na bolničko liječenje, za minula tri dana, primljeno je 275 pacijenata, od čega 48 u IBD-u. U Urgentnom centru zbrinuto je 610 pacijenata, od kojih 21 iz saobraćajne nezgode i šest iz nasilja“, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da je u Centru za radiološku dijagnostiku odrađeno 868 dijagnostičkih procedura, od čega 242 CT i 132 MR pregleda, dok je u Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a ukupno odrađeno 108 dijagnostičkih procedura, od toga tri CT i 17 MR pregleda.

"U Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku uzorkovano je 14.735 pacijenata i odrađeno je 50.905 analiza“, navodi se u saopštenju.

U Porodilištu KCCG za tri dana rođeno je 37 beba.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.