Velika Britanija uvodi treću dozu vakcine u septembru
Ilustracija

Vlada donijela odluku

Velika Britanija uvodi treću dozu vakcine u septembru

Britanska vlada će početi da nudi treće, buster doze vakcine građanima početkom septembra, a za tu svrhu obezbijeđeno je 32 miliona doza.

Vlada planira da distribuira blizu 2,5 miliona doza nedjeljno, a u toj akciji oko dvije hiljade apoteka će pomoći sa ispunjavanjem cilja, prenio je britanski Telegraf.

Usljed bojazni da bi efikasnost vakcina mogla da počne da opada, ministri planiraju da ispune cilj uz pomoć apoteka, koji će biti glavne u distribuciji doza, dok se zdravstveni radnici budu fokusirali na pacijente koji čekaju na ostale vrste liječenja.

Svim stanovnicima starijima od 50 godina, kao i imunokompromitovanim osobama, biće ponuđena treća doza.

Kampanja bi trebalo da počne 6. septembra, pa bi sve moglo da se završi do početka decembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.