U 21 opštini negativan prirodni priraštaj
Ilustracija

Alarmantno stanje

U 21 opštini negativan prirodni priraštaj

Od 24 opštine u Crnoj Gori čak u 21 je u prvih pet mjeseci registrovan negativan prirodni priraštaj. U tom periodu jedino je u Budvi, Podgorici i Rožajama broj rođenih bio veći od broja preminulih, pokazuju najnoviji preliminarni podaci Uprave za statistiku (Monstat). Prema statističkim podacima veći broj je i rođenih i preminulih osoba muškog pola, nego ženskog.

Od početka januara do kraja maja ove godine u Crnoj Gori rođeno je 2.712 beba, od kojih 1.391 dječak, i 1.321 djevojčica. U istom periodu preminulo je 4.076 građana, i to 2.231 muškaraca, i 1845 žena. To znači da je broj preminulih čak 1.364 veći od broja rođenih, prenosi CdM.

Posebno alarmantna situacija je u Nikšiću i Pljevljima. U opštini Nikšić prirodni priraštaj je -262, a u pljevaljskoj -212.

U posmatranom periodu u Crnoj Gori sklopljena su 954 braka, a razvedeno ih je 308. U Andrijevici i Šavniku nije bilo ni vjenčanja ni razvoda. Brakovi se nisu razvodili u Žabljaku, Ulcinju, Tuzima, Titvu, Plužinama, Plavu, Petnjici, Mojkovcu, Gusnju i Budvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.