Protest u Podgorici protiv epidemioloških mjera
Foto: Dan

Protest u Podgorici protiv epidemioloških mjera

Grupa građana okupila se na Trgu nezavisnosti u Podgorici kako bi izrazila nezadovoljstvo povodom mjera koje su na snazi u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Prema novim mjerama koje je donijela Komisija za borbu protiv korona virusa, a koje važe do 20. avgusta, propisano je da je dozvoljen ulazak u unutrašnjost restorana, kafića, kao i ulazak u noćne klubove i diskoteke, nezavisno od toga da li rade na otvorenom ili zatvorenom samo uz najmanje jedan od dokaza, a to je da je osoba u cjelosti vakcinisana ili da je primila prvu dozu vakcine protiv kovida, da osoba posjeduje negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela infekciju, odnosno dokaz da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR testa ili da posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Ovim mjerama propisano je i da ista pravila važe i za sportske manifestacije i festivale...

Policija je pozvala građane da se raziđu jer protest nije prijavljen.

Na skupu je oko 150 do 200 građana.

Okupljeni građani su u znak protesta prošetali i ulicama centra grada, a sporadično su dobijali aplauze od građana iz obližnjih kafića. U jednom trenutku i grupa turista, pozdravila je okupljene gromoglasnim aplauzom.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.