Demokrate DFu:  Izvolite, srušite Vladu ako smijete

"Ko zna šta se nalazi u fiokama, kad se Andrija Mandić panično plaši nezavisnog tužilaštva"

Demokrate DFu: Izvolite, srušite Vladu ako smijete

Demokratski front očito misli da su građani ove zemlje ludi, gluvi i slijepi, a uz sve to i potrošna roba čija budućnost ne znači ništa i ne postoji van smisla da se ispunjavaju njihove pokvarene ambicije, saopštile su Demokrate.

Tome, kako navode, služe banalne laži, obmane i prostačke ucjene koje i sada pokušavaju plasirati.

"Ali da vidimo o čemu se tu u stvari radi. Prvo, ko zna šta se nalazi u fiokama, kad se Andrija Mandić panično plaši nezavisnog tužilaštva?!
Sve su prilike da zbog toga DF nastupa sa pozicije ucjene, uslovljavajući cio proces izbora Tužilačkog savjeta jednim kandidatom. Blokirali su cio proces koje mora biti baziran na konsenzusu. DF, SNP i URA predlože pet kandidata, Demokrate prihvate četiri, naglašavajući da nećemo pristati da se radi kao što je to radio DPS, da se u Tužilački savjet biraju partijski ljudi. I onda sve stane i dođe na ivicu da propadne zbog drskosti da se po svaku cijenu insistira na jednom čovjeku, umjesto da se traži dogovor.

Šta je nego prljava ucjena kad se kaže “Meni niko nije zamisliv kao član Tužilačkog savjeta, ako to nije i Nikola Bulatović, jer bez Nikole Bulatovića taj Tužilački savjet nema ni funkciju ni smisao”?! To znači samo jedno: da se želi partijski obojiti Tužilački savjet, spriječiti dogovor i konsenzus i zaustaviti država na putu evropskih integracija. Neće moći.", poručuju iz partije Alekse Bečića.

U saopštenju DF kaže da je tužilaštvo prepoznato kao partijska institucija DPS.

"To je tačno. Ali zamislite, sad DF traži da bude partijska institucija DF-a. E, neće moći. Godinama smo se borili za reformu tužilastva, a sad bi da ga umjesto Mila Đukanovića poklopi Andrija Mandić. Kako rekosmo, neće moći. I onda naravno ide podmukla teza kako su, pazite sad, “Demokrate sačuvale Katnića”!Ali, da raščlanimo i tu prljavu DF laž. Dogovor je bio da nema partijskih ličnosti. Demokrate ne kandiduju ni jednu partijsku ličnost.  DF to uradi.Demokrate kažu da se oko Tužilačkog savjeta mora uraditi sve po pravilima, kako odluke sjutra ne bi bile na bilo koji način kompromitovane, i kako bi se Tužilaštvo bez ikakvih hipoteka moglo pozabaviti onim što mu je posao.I onda DF ucjenjuje", navode Demokrate.

"Sjednice nema gospodo jer ste vi izbor jednog čovjeka, advokata vašeg lidera, stavili iznad potrebe da se formira Tužilački savjet i smijeni Katnić. I nema cijene za koju ćemo mi na to pristati!", poručili su iz te partije.

Predlog za izbor članova Tužilačkog savjeta se, kako dodaju, može razmatrati na plenumu samo i isključivo kada ga utvrdi matični odbor, odnosno kada se postigne saglasnost i dogovor među članovima parlamentarne većine.

"I nikako drugačije. Samo na taj način, jer je cilj graditi državu i institucije na ispravan način, a ne kako je to decenijama radio DPS praveći partijske institucije! Toga smo se nagledali posljednjih 30 godina, i protiv toga smo se borili.

Dakle, kad se podvuče crta jasno se vide dvije stvari: svi časni i hrabri profesionalci, koji su se prijavili za Tužilački savjet i oko kojih nema osporavanja su taoci jednog čovjeka-partijskog advokata DF-a, kojeg Andrija Mandić i i njegov šef Vučić iz ličnih razloga nameću, kao i zbog toga što im je cilj da naša država bude blokirana u pregovorima sa EU, da bi profitirali u haosu, izazvali rušenje vlasti i povratili višedecenijske saigrače u sedlo", ističu Demokrate i poručuju

"Za kraj gospodo, da vam bude krajnje jasno: Tužilastvo neće biti ni Andrijino, ni Aleksino, ni Milovo, nego nezavisno, profesionalno i državno, koje će raditi u interesu građana ove zemlje. I tačka.A vi izvolite, srušite Vladu. Ako smijete".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.