Bukte požari u Turskoj, evakuisani srpski turisti
foto: Twitter

Bukte požari u Turskoj, evakuisani srpski turisti

U ambasadi Srbije u Turskoj kažu da trenutno nema nikog ugroženog od srpskih turista u Bodrumu.

U Ambasadi su rekli da nemaju tačan broj srpskih turista u tom mjestu, ali da su u kontaktu sa turskim ministarstvom.

"Građani se sami javljaju kada se nešto desi. Tako da nema za sada ugroženih ni naših turista, ni drugih" poručili su iz Ambasade Srbije u Ankari, prenijele su "Novosti".

 

turska11

 

Iako je "Dnevni avaz" prenio informaciju da se požar proširio iznad hotela Diamond Bodrum, iz agencije A1 to demantuju.

Kako je rečeno, gore šumski predjeli iznad hotela, ali vatra nije blizu, a turisti nijesu ugroženi.

Predsednik Redžep Tajip Erdogan obišao je ugrozeno područje.

"Ne možemo učiniti ništa osim zatražiti milost Božju za živote koje smo izgubili, ali možemo zamijeniti sve što je spaljeno", rekao je Erdogan i istakao da je broj aviona za gašenje požara povećan sa šest na trinaest, uključujući avione iz Ukrajine, Rusije, Azerbejdžana i Irana.

 

turska111

 

Broj poginulih u požarima koji bijesne u turskim mediteranskim gradovima danas je porastao na šest nakon što su poginula dva šumočuvara, potvrdio je ministar zdravlja Turske.

U požarima od srijede su izgoreli hektari šuma i nekoliko naselja, a vatra se širi u sela i turistička odmarališta i prisiljava ljude na evakuaciju, prenosi RTS.

Kažu da turisti mogu da vide dim i vatru, ali da opasnosti, za sada, nema.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.