Raščanin-Radičević: Treba nam više žena u politici
Predsjednica Foruma žena Socijaldemokrata

Raščanin-Radičević: Treba nam više žena u politici

Ivana Raščanin-Radičević, magistrica politikologije, izabrana je za predsjednicu Foruma žena Socijaldemokrata.

Raščanin-Radičević je oštro kritikovala online nasilje usmjereno prema ženama u politici i poručila da će ova partija raditi na četiri ključna segmenta osnaživanja žena: političkoj participaciji; ekonomskom osnaživanju žena; promjeni društvenog ambijenta kroz javnu komunikaciju i kampanje; te smanjivanju rodno zasnovanog nasilja.

"Uspješna žena je zadovoljna žena. Ona može biti domaćica, ako je to njen izbor. Može biti političarka, ako je to njen izbor. Može biti matematičarka, opet - ako je ona sama izabrala. Dakle, mi, žene u Socijaldemokratama, imamo jasnu misiju: omogućiti ženama da imaju izbor, ma kakav on bio! Na tom putu i za te ciljeve jednako će se zalagati naše partijske kolege", poručila je i dodala da:

"7 od 10 žena u politici je pretrpljelo neku vrstu nasilja-samo zato što su žene. To je sramno. To je nedopustivo. I Socijaldemokrate će sve svoje resurse usmjeravati, između ostalog, na zašitu žena od porodičnog i svakog drugog nasilja. Takođe, samo oko 7% cjelokupne imovine u Crnoj Gori je u vlasništvu žena. Zato nam treba osnaživanje. Zato nam treba više žena u politici".

Ona je zaključila porukom da: "Kad osnažujete žene, nikad ne zaboravite da to ne radite iz "milosti" prema njima, već iz svijesti o tome da bez njih ni vi niti društvo u cjelini ne možete naprijed."

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.