Završena prva runda pregovora o ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Ukrajine
Foto: Ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Završena prva runda pregovora o ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Crne Gore i Ukrajine

Prva runda pregovora u vezi sa zaključivanjem ugovora između Crne Gore i Ukrajine o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu, održana je u Podgorici od 28. do 30. jula ove godine.

Crnogorsku delegaciju predvodila je Biljana Peranović, generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, a delegaciju Ukrajine Svetlana Vorobej, zamjenica ministra u Ministarstvu finansija Ukrajine.

U toku pregovora postignuta je saglasnost o najvećem broju pitanja koja će biti regulisana predmetnim ugovorom, a otvorena pitanja biće razmotrena tokom druge runde pregovora, koja će se održati u Kijevu.

Obje delegacije su iskazale spremnost da  što prije dođe do zaključivanja ugovora, čime bi se obezbijedilo eliminisanje dvostrukog oporezivanja dohotka rezidenata obje države ugovornice. Takođe, uključuje uklanjanje poreskih prepreka za strana ulaganja, primjenu načela jednakog poreskog tretmana fizičkih i pravnih lica država ugovornica, unapređenje naučne, kulturne i sportske saradnje, kao i političkih odnosa država ugovornica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.