Foto: Profimedia

"Lavice" na korak od četvrtfinala Olimpijskih igara

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Južnu Koreju 28:26 (13:11) i došla na korak od plasmana u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Za zvaničan plasman među osam najboljih crnogorskim rukometašicama neophodan je bod protiv Holandije, ili da Norveška u posljednjem kolu ne izgubi od Japana.

To je drugi trijumf izabranica selektorke Bojane Popović, nakon što su na startu olimpijskog turnira savladale Angolu 33:22.

U naredna dva meča upisale su poraze od Japana 29:26 i Norveške 35:23.

Crna Gora je, kad je bilo najpotrebnije, bila sigurna od početka do kraja, tokom cijelog meča bila je u vođstvu i na kraju uspjela da savlada rivala i dođe na korak od četvrtfinala.

Ostaje žal što trijumf nije ostvaren sa tri gola razlike, koji bi joj već poslije ovog kola omogućio četvrtfinale.

Crnogorske rukometašice bolje su počele meč i povele 5:1 u petom minutu.

Uslijedio je period slabije igre, što je rival iskoristio i u 21. minutu prvi i jedini put došao do vođstvo (8:7).

Serijom od 5:0 crnogorska selekcija ponovo je došla do prednosti od četiri gola (12:8), koja je na poluvremenu iznosilo 13:11.

Razlika je u 44. minutu, nakon nove serije od 5:0, iznosila šest (20:14), a u 54. rekordnih sedam golova (26:19).

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Jovanka Radičević sa šest, Đurđina Jauković i Majda Mehmedović postigle su po pet, a gol manje Tatjana Brnović.

Golmanka Ljubica Nenezić meč je završila sa devet odbrana.

U južnokorejskoj selekciji, koja je doživjela treći poraz, najbolja je bila Migjong Li sa deset pogodaka.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u ponedjeljak, igrati sa Holandijom.


Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.