Komisija za nauku DPSa: Ministar Milatović krade budućnost naših najnaprednijih mladih ljudi

Komisija za nauku DPSa: Ministar Milatović krade budućnost naših najnaprednijih mladih ljudi

Prije tačno godinu dana Skupština Crne Gore je na prijedlog Ministarstva nauke usvojila dva revolucionarna zakona: Zakon o inovacionoj djelatnosti i Zakon o podsticajnim mjerama za istraživanje i inovacije. Današnja parlamentarna većina nije glasala za usvajanje ovih zakona, saopštila je Komisija za nauku, inovacije i razvoj IT sektora DPSa.

"Ovim sjajnim zakonskim rješenjima, Crna Gora podstiče razvoj svoje ekonomije bazirajući je na znanju, preduzetništvu, inovacijama i internacionalizaciji poslovanja. Ministarstvo ekonomskog razvoja ni nakon godinu dana nije donijelo podzakonska akta za njihovu primjenu i tako direktno ugrozilo našu inovativnu zajednicu koja čini stub budućeg razvoja Crne Gore. Naši sjajni mladi ljudi, koji neumorno rade i kreiraju inovativna rješenja za ekonomiju budućnosti nemaju podršku ove Vlade koja im je toliko toga obećala, a ništa od toga ispunila", naveli su iz ove partije.

Ovakvim pristupom, ocijenili su,  Ministarstvo ekonomskog razvoja radi u korist štete crnogorske ekonomije i dok se druge države bore da podrže inovacije i razvoj novih tehnologija naše Ministarstvo se, kako kažu, bavi dijeljenjem ulja i ograničavanjem cijena hljeba.

"Inovativno, nema šta. Hitan apel da se sjajni zakoni stave u funkciju i da se podrže stvaraoci nove vrijednosti u Crnoj Gori koji su stub naše ekonomije i društva", zaključuju iz DPSa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.