Osumnjičen da je oštetio budžet za 298.000 eura, uhapšen na granici
ilustracija

Osumnjičen da je oštetio budžet za 298.000 eura, uhapšen na granici

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode i podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici protiv R.D. (48) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljena trgovina, nedozvoljena proizvodnja i neovlašćena upotreba tuđe firme.

U saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, u cilju suzbijanja svih vidova sive ekonomije, sprovedena je, kako je saopšteno,  akcija u kojoj je izvršen pretres prostorija privrednog društva u mjestu Dajbabe u Podgorici, koje je osumnjičeni R.D. uzeo u zakup.

"Tom prilikom pronađena je određena količina akcizne robe, sirovina i materijala koji se koriste u mašinskoj proizvodnji cigareta. Naime, prijavljeni R.D. je, kako se sumnja, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, čime je oštetio Budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 298.032 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog nedostupnosti nadležnim organima, istog dana je raspisana potraga za osumnjičenim R.D. koji je 29. jula na graničnom prelazu uhapšen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.