U našoj zemlji boravi oko 167 hiljada turista, 'u upravljanju zdravljem i turizmom moramo biti odgovorni'
Ana Tripković

Ove sedmice ostvareno 85 odsto prometa iz 2019.

U našoj zemlji boravi oko 167 hiljada turista, 'u upravljanju zdravljem i turizmom moramo biti odgovorni'

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 167 hiljada turista a ove sedmice ostvareno je 85 odsto turističkog prometa iz 2019. godine, kazala je agenciji Mediabiro direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ana Tripković Marković.

„Prednjače tri primorske opštine i to: Budva sa oko 54 hiljade, Ulcinj sa oko 43 hiljade i Herceg Novi sa oko 31 hiljadu gostiju“, kaže ona.

Ono što, kako ističe, dodatno ohrabruje jeste da su se ove sedmice tri opštine približile procentu od 100 odsto ostvarenog prometa iz 2019. a
to su opštine Kotor, Kolašin i Tivat.

Posebno ohrabruje i to što posjećenost sjeveru raste iz dana u dan.

Što se tiče strukture gostiju, Tripković Marković kaže da je najviše gostiju iz regiona – tu dominiraju Srbija i Bosna i Hercegovina.

„Međutim, ono što je jako važno da istaknem jeste da NTO svake sedmice od Aerodroma dobija podatke o popunjenosti aviona, takozvani load
faktor. Ove sedmice po prvi put vidimo da je load faktor kod svih onih koji lete ka Crnoj Gori izuzetno visok. Tu spadaju tradicionalna tržišta kao što su Ukrajina i Poljska i Kazahstan a imamo podatak da su svi avioni koje dovoze goste iz Zapadnih zemalja u Crnu Goru jako dobro popunjeni“, naglasila je ona, prenosi Mediabiro.

Stavljanje Crne Gore na zelenu listu, smatra Tripković Marković, već je dalo efekte.

Najave za naredni period su dobre ali sve zavisi od epidemiološke situacije.

„To uvijek moramo imati u vidu. Ovo je jedna posebna, pandemijska godina i tok pandemije diktira tok sezone. To sve zavisi i od nas samih, i od
vakcinacije i od načina na koji se pridržavamo propisanih mjera. Šansu imamo i ne smijemo je propustiti. U upravljanju zdravljem ali i turizmom
moramo biti izuzetno odgovorni“, poručila je direktorica NTO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.