Američki plivač nakon što je završio drugoplasirani iznio sumnje da njegove trke nijesu bile čiste
Foto: Beta/AP

Američki plivač nakon što je završio drugoplasirani iznio sumnje da njegove trke nijesu bile čiste

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je danas da njegove trke na Olimpijskim igrama "vjerovatno nijesu bile čiste", nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Marfi je danas osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara leđno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a prije tri dana osvojio je bronzu na 100 metara leđno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Međutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da "nije iznosio nikakve navode" i čestitao je Rilovu.

Rilov je dugo jedan od najboljih plivača leđnim stilom. On je negirao da je učestvovao u doping šemama. Rekao je da je uvijek bio čist na takmičenjima i da se testirao, prenosi Beta.

Rilov je rekao da ne osjeća da je on bio meta Marfijeve frustracije.

Ruski sportisti se na Igrama u Tokiju takmiče pod imenom Ruski olimpijski komitet zbog kazne za sistemski doping. Oni ne smiju da koriste rusku zastavu, a na pobjedničkom postolju umjesto himne organizatori puštaju odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, na njihovoj opremi zabranjen je natpis "Rusija".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.